Docu&Debat: Third Act

Lotte Stoops, Mieke Struyve

26.9.2019

Docu&Debat: Third Act

Het leven is een schouwtoneel, maar wat als het doek bijna valt? Leo is 80 en reist de wereld rond met het internationaal dans- en theatercollectief Peeping Tom. Actief zijn, creatief zijn en in het gezelschap verkeren van jonge, energieke mensen houdt hem jong. In het stuk Vader’ speelt hij een man die door zijn zoon wordt achtergelaten in een bejaardentehuis, gedumpt. Lokale senioren spelen de andere bewoners van het rusthuis. Ook voor hen is creatief zijn een belangrijk onderdeel van hun leven. Thuis, in België, is het Leo’s vrouw die in een instelling zit en wacht op haar man.

In Third Act’ worden de verhalen uit de voorstellingen verweven met die van de acteurs en de lokale extra’s’. Hun persoonlijke verhalen bieden een inzicht in ouder worden, hier en in andere landen en culturen. Hoe wil jij de derde leeftijd’, de laatste akte van je leven, doorbrengen en kan je dat zelf beslissen? Zal er iemand zijn die voor jou zorgt wanneer het doek bijna valt?

Algemene informatie

Thema: 
Documentaire, Podium
In samenwerking met: 

Citizenne, La 20ième, Openbare Bibliotheek Brussel-Laken, Brussels Ouderenplatform (BOP)

Wanneer: 

26.9.2019
van 10:00 tot 12:30

Waar: 

Gemeenschapscentrum Nekkersdal vzw
Emile Bockstaellaan 107
1020 Laken

Extra info: 

Ticket: €5, €2 met Paspartoe-kansentarief - Engels, Frans, Grieks, Japans, Nederlands en Portugees gesproken; Nederlands en Frans ondertiteld - Voorafgegaan door een ontbijt om 9u30, gevolgd door een nabespreking met regisseur Lotte Stoops

Prijs: 

€ 5

Docu&Debat: Third Act

Prijs

€ 5

Reservatie

GC Nekkersdal
tel 02 421 80 60
info@nekkersdal.be

Waar

Gemeenschapscentrum Nekkersdal vzw
Emile Bockstaellaan 107
1020 Laken

Accessibility

metrolijn 6: halte Pannenhuis of Bockstael
tram 81, 94 en nachtbus N18: halte Bockstael
bus 88, 230, 231, 233, 245; halte Nekkersdal