Raaklijnen

Keski.e.space
28.2.2018

Raaklijnen
Een publiek, een vierkante ruimte, kleurrijke meetkundige vormen. Met die eenvoudige elementen creëren de dansers van Raaklijnen’ een prikkelend spel dat de grenzen aftast van de ruimte tussen mensen. Wat is de afstand tussen jou en de dansers? Of tussen jou en je buurman? Is het een arm, een voet of een vinger? Ben je dichtbij of net ver weg? Met de dansers als gids verken je de speelruimte en ontdek je steeds nieuwe perspectieven.

Raaklijnen’ wil kinderen en hun leerkrachten laten proeven van eigentijdse dans. Deze voorstelling zonder woorden maar boordevol lichaamstaal is een ontdekkingstocht naar onze verbondenheid met de ander en diens invloed op onze eigen manier van zijn.

Raaklijnen is één grote vormenstudie. Er zijn de gele, oranje en rode bollen en lijnen waarmee een constructivistisch ballet wordt opgevoerd. Daarnaast mag/moet je als publiek al van bij aankomst meespelen, wandelen en bewegingen uitvoeren waarbij je kijkhouding constant verandert. De sfeer is zo veilig en rustig dat het nooit onprettig wordt om als publiek actief mee te werken. De soundscape en de kleine handelingen die je samen uitvoert, prikkelen je zintuigen. En de kids? Die vonden het fantastisch: dansers die op enkele centimeters naast je tegen de grond zoeven, de bewegingen die je zelf mag doen... (Cobra Filip Thielens)

Algemene informatie

Thema: 
Moderne dans, Podium
In samenwerking met: 
Gemeenschapscentrum Heembeek-Mutsaard vzw
Wanneer: 
28.2.2018
van 10:50 tot 11:35
Waar: 
Gemeenschapscentrum Nekkersdal vzw
Emile Bockstaellaan 107
1020 Laken
Voor wie: 
3e leerjaar, 4e leerjaar
Extra info: 
KlasCement: les rond het herkennen van emoties en mimiek: https://www.klascement.net/docs/25549/?previous Opdrachtidee: Maak van je klas een dansplaneet waarbij in elke hoek een andere cultuur aan bod komt (dans) OF laat je klas rond kubisme werken (geometrische vormen opsporen).
Prijs: 
€ 4

Raaklijnen

Prijs

€ 4

Waar

Gemeenschapscentrum Nekkersdal vzw
Emile Bockstaellaan 107
1020 Laken

Accessibility

metrolijn 6: halte Pannenhuis of Bockstael tram 81, 94 en nachtbus N18: halte Bockstael bus 88, 230, 231, 233, 245; halte Nekkersdal