Inschrijven in een Brusselse Nederlandstalige school

Publicatiedatum: 
Maandag, 8 januari 2018 - 02:46

Wil je je kind volgend schooljaar (of het schooljaar erop) naar een Brusselse Nederlandstalige school sturen? Meld je dan van 8 januari tot 2 februari aan op inschrijveninbrussel.be. Hulp nodig? GC Nekkersdal helpt je bij de aanmelding. Maak een afspraak op 02 421 80 60.

Affiche Inschrijven in Brussel

De Nederlandstalige scholen in Brussel zijn populair. Om je kind te kunnen inschrijven in een kleuter- of lagere school, moet je je tussen van 8 januari (8u) en 2 februari (16u) aanmelden op inschrijveninbrussel.be. Het exacte moment van aanmelding is niet belangrijk;

Wél belangrijk om weten:

  • Broers en zussen, en kinderen van personeel, konden in november al inschrijven. 
  • Meld alle kinderen geboren in 2016 aan, zelfs als ze pas naar school gaan op 1 september 2019.
  • Gaat je kind van de kleuterschool naar het 1ste leerjaar? Dan moet je soms opnieuw inschrijven in dezelfde school. Informeer je op school.
  • Kies verschillende scholen (minimaal 5). Zo heb je meer kans op een plaats.
  • Kies een school met veel vrije plaatsen binnen je voorrangsgroep, dicht bij je huis of werk.
  • Kinderen met Nederlandstalige ouders, niet-GOK-kinderen en GOK-kinderen krijgen voorrang (kijk op de website voor meer info). Verzamel de nodige documenten en bezorg ze aan het LOP, ten laatste 3 werkdagen na de aanmelding.
  • Heb je thuis geen computer of heb je hulp nodig? Ook in GC Nekkersdal helpen we je bij de aanmelding. Maak een afspraak op 02 421 80 60.

Noot: scholen voor buitengewoon onderwijs hebben een eigen inschrijvingsprocedure.

Na de aanmeldingsperiode krijg je in maart bericht een e-mail of een brief. Als er een plaats is voor je kind, kan je naar de school gaan en je kind inschrijven. Is er geen plaats? Haal dan het weigeringsdocument in de school. Vanaf eind mei starten de vrije inschrijvingen, in de scholen waar nog plaats is.

Wil je je kind inschrijven in het 1ste middelbaar? De inschrijvingsprocedure is niet in elke Nederlandstalige secundaire school in Brussel hetzelfde, maar in de meeste scholen moet je je kind eerst aanmelden en een school kiezen op inschrijveninbrussel.be, ook tussen 8 januari (vanaf 8u) en 2 februari 2018 (tot 16u). Voor enkele andere scholen en andere leerjaren kan je direct inschrijven op school, op specifieke momenten.

Alle info op inschrijveninbrussel.be
Nog vragen? tel 02 553 30 20 - lop.brussel@vlaanderen.be