Nieuws

Aantal nieuwsberichten: 20
ENTER, participatief en multidisciplinair kunstenfestival in Brussel - 09/10/2017

Van 26 tot en met 29 april 2018 meert ENTER, een multidisciplinair kunstenfestival dat focust op participatieve kunstpraktijken, voor zijn vierde editie aan in vier zones in het Brussels gewest: Haren, Sint-Pieters-Woluwe, de Begijnhofwijk én Laken. Het festival creëert per zone een openbaar kunstenhuis, in samenwerking met een veelheid aan verenigingen, organisaties en instellingen.

Nekkersdal zoekt begeleiders voor het IBO - 24/08/2017

Werk je graag met kinderen? Heb je een goede kennis van het Nederlands? Kom je in aanmerking voor een geco-statuut? Dan ben jij misschien de begeleider (voltijds of halftijds) die we zoeken voor ons IBO!
 

ENTER zoekt Brussels talent - 02/07/2017

Eind april 2018 meert ENTER, een multidisciplinair kunstenfestival, aan in het Brussels gewest. Het festival creëert in vier erg verschillende Brusselse wijken, waaronder Laken, een openbaar kunstenhuis. Wat hier getoond wordt, bepaal jij mee: we zijn op zoek naar straf artistiek werk en producties die bewoners in het maakproces betrekken.

Zomer in de Lucht met Piknik Musik - 21/05/2017

Zomer in de Lucht, dat is een reeks van 7 culturele en gezinsvriendelijke stadsfestivals in Brussel tijdens het voorjaar. Net zoals de voorgaande jaren gaan de festivals door op 7 verschillende locaties. Allemaal hebben ze goesting om heel wat Brusselaars op de been te krijgen en de bezoekers, groot en klein, een super coole tijd te bezorgen. Ook in Laken hangt de Zomer in de Lucht, tijdens Piknik Musik.

GC Nekkersdal zoekt lokaal verantwoordelijke kinderwerking - 03/02/2017

Onze kinderwerking, het ‘initiatief buitenschoolse opvang’ (IBO), organiseert naschoolse activiteiten en speelweken voor de kinderen uit het Nederlandstalig onderwijs. Voor het dagelijks reilen en zeilen van deze kinderwerking zoeken we een verantwoordelijke.

NIC NAC zoekt coördinator - 03/01/2017

Nekkersdal en Eat vzw zijn op zoek naar een nieuwe verantwoordelijke, die NIC NAC verder wilt uitbouwen tot een bruisend buurtcafé.
De ideale kandidaat heeft horeca-ervaring, affiniteit met de verzuchtingen van een lokale gemeenschap en sterke pedagogische vaardigheden.

Projectoproep Nederlandstalige aangelegenheden - 25/10/2016

Heb jij of heeft jouw collectief of vereniging een project dat mensen stimuleert actief deel te nemen aan het wijkleven, ruimte creëert voor jongeren en kinderen en cultuurparticipatie versterkt?
Lees dan snel verder, dien voor 13 januari 2017 een aanvraag in en ontvang tot 7.500 euro voor de uitvoering van je project.

Wijkcontract Bockstael: oproep voor burgerinitiatieven - 20/10/2016

Bewoner, vereniging, school…?
Dien dan een project in ten voordele van jouw wijk!

Petitie voor een een bredere en betere verankering van de T&T-site in haar omgeving. - 15/09/2016

De toekomstplannen voor Thurn & Taxis zijn momenteel in openbaar onderzoek. Het platform TouTPubliek, dat bewoners en verenigingen uit de wijken rond Thurn en Taxis verzamelt, heeft dit plan geanalyseerd en vindt dat dit onvoldoende beantwoordt aan de basisnoden van de omliggende wijken en het gewest.

Welke toekomst voor Thurn & Taxis? - 18/08/2016

Het langverwachte bijzonder bestemmingsplan (BBP) van Thurn & Taxis is er! Dit plan legt vast hoeveel woningen, hoeveel hectare park, kantoren, sportvoorzieningen… er moeten komen op de site van T&T. Met z’n 45ha naast de Maritiemwijk, Laken en vlakbij het Noordstation, zal de ontwikkeling van de site een grote impact hebben op de stad en omliggende wijken.

Pages