Soepfeest

Het soepfeest wordt elk jaar georganiseerd door de vzw Picol op het Onze-Lieve-Vrouwvoorplein in Laken en heeft plaats in de lente.
(in 2013 op zondag 17 maart)

Het principe is eenvoudig: een wedstrijd waar zowel verenigingen en bewoners van Laken aan deelnemen door het maken van een lekkere soep. Buren kunnen op die manier van elkaars talenten proeven.

Naast de lekkere soepen en de degustatie die hiermee gepaard gaat, worden er op het plein nog andere activiteiten georganiseerd. Het soepfeest is bedoeld voor de hele familie. Verschillende verenigingen programmeren kinderanimaties en ook concerten voor jong en oud.

Nekkersdal schaart zich helemaal achter dit project dat op een laagdrempelige manier ontmoeting tussen buurtbewoners beoogt. Wil je graag een soep presenteren op het soepfeest? Dat kan, neem zo snel mogelijk contact met ons op, dan bezorgen we je het reglement.

Reglement

Stemmen kan iedereen. Elke persoon die wenst te stemmen ontvangt een soepbolletje in ruil voor een symbolische bijdrage en ontvangt ook twee stembiljetten. Op de rugzijde van het stembiljet is er een plan waar je elke deelnemende soep kan terugvinden. Bij het proeven van een soep krijg je een stempel. Om geldig te stemmen moet je minstens 7 verschillende stempels verzameld hebben en dus 7 soepen geproefd hebben.
Er worden twee winnaars gekozen (via elk stembiljet)

  • de winnaar voor de soep gemaakt door een ploeg
  • de winnaar voor de soep gemaakt door een individu

Je jureert door rekening te houden met de smaak van de soep, de presentatie van de soep en de decoratie van de stand. Daarnaast kiest er een jury samengesteld uit Lakenaren de “Soep van Laken”.

De organisatoren voorzien ook elk jaar een geheimzinnige soepwedstrijd, waarbij je moet raden welke ingrediënten gebruikt zijn. Tevens zoeken ze ook elk jaar een naam voor de soep.

Voor meer info: Picol of c.barbe@picol.be
Tel. : 02/421.10.36