Soepfeest

Elk jaar, aan het begin van de lente, organiseert vzw Picol op het Onze-Lieve-Vrouwvoorplein in Laken een soepfeest. Het principe is eenvoudig: een verenigingen en bewoners van Laken maken een lekkere soep, waarmee ze deelnemen aan de wedstrijd. Buren kunnen op die manier van elkaars talenten proeven.

Het soepfeest is bedoeld voor de hele familie. Naast de lekkere soepen en de degustatie die hiermee gepaard gaat, worden er op het plein nog andere activiteiten georganiseerd. Verschillende verenigingen programmeren kinderanimaties en ook concerten voor jong en oud. Nekkersdal schaart zich helemaal achter dit project dat op een laagdrempelige manier ontmoeting tussen buurtbewoners beoogt.

De wedstrijd

Wil je graag een soep presenteren op het soepfeest? Dat kan! Neem zo snel mogelijk contact met ons op, dan bezorgen we je het reglement.

Stemmen kan iedereen. Elke persoon die wenst te stemmen ontvangt een soepkommetje in ruil voor een symbolische bijdrage en ontvangt ook twee stembiljetten. Op de rugzijde van het stembiljet is er een plan waar je elke deelnemende soep kan terugvinden. Bij het proeven van een soep krijg je een stempel. Om geldig te stemmen moet je minstens 7 verschillende stempels verzameld hebben en dus 7 soepen geproefd hebben.
Er worden twee winnaars gekozen:

  • de winnaar voor de soep gemaakt door een ploeg
  • de winnaar voor de soep gemaakt door een individu

Je jureert door rekening te houden met de smaak van de soep, de presentatie van de soep en de decoratie van de stand. Daarnaast kiest er een jury samengesteld uit Lakenaren de “Soep van Laken”.

De organisatoren voorzien ook elk jaar een geheimzinnige soep, waarbij je moet raden welke ingrediënten gebruikt zijn, en waarvoor ook nog een naam bedacht moet worden.

Voor meer info: Picol - tel 02 421 20 36 of c.barbe@picol.be