Week van de smaak

De Week van de Smaak is een cultureel evenement waarbij men zoveel mogelijk mensen wil samenbrengen rond smaak en eetcultuur. In Vlaanderen en Brussel wordt de week van de smaak georganiseerd door de vzw Vol-au-vent.

Nekkersdal participeert al enkele jaren aan deze Week. Vroeger was het een jaarlijks evenement, sinds kort een tweejaarlijks. Na de focus op verschillende gastlanden staat sinds kort de eigen omgeving centraal. Voor het project probeert Nekkersdal steeds samen te werken met lokale verenigingen en buurtbewoners.

Eten maakt deel uit van onze cultuur en het drukt uit wie we zijn. De Week van de Smaak wil mensen samenbrengen en laten genieten van de verschillende aspecten van de eetcultuur. Het evenement vertrekt vanuit een cultureel perspectief en heeft niet alleen aandacht voor het culinaire an sich, maar ook voor het erfgoed en de verhalen rond eten.

Op de website www.weekvandesmaak.be vind je meer info over de doelstellingen van de week van de smaak.

 

Fotogalerij: 
IBO Nekkersdal werkte mee aan de Week van de Smaak
IBO Nekkersdal werkte mee aan de Week van de Smaak 2
Het resultaat