Zinneke parade

DE ZINNEKE PARADE GAAT UIT OP 10 MEI IN HEEL BRUSSEL.
KOM DAT ZIEN, KOM DAT ZIEN!

Voor meer info: klik hier.

Zinneke is een stadsproject dat leeft! Gedurende twee jaar werkt Zinneke aan een intense samenwerking tussen inwoners, verenigingen, collectieven, scholen en kunstenaars uit verschillende wijken in Brussel en van ver daarbuiten.

Zinneke wil een vrijplaats creëren voor nieuwe, onbestaande samenwerkingen en ontmoetingen tussen amateurs en professionals, tussen generaties, sociale en culturele groepen, tussen buurten en gemeenten, Brusselaars, Vlamingen en Walen.

De Zinneke Parade is een tweejaarlijkse, multiculturele, hedendaagse, stedelijke, creatief-artistieke parade die het resultaat vormt van een langdurige samenwerking. Het is een sociaal en artistiek project waar iedereen zijn creativiteit de vrije loop mag laten en zijn verbeelding kan delen met duizenden anderen.

Het is een proces in 4 fases :

  1. Opstartfase: Thema oproep
  2. Creatiefase: Plateformvergaderingen en EXPO
  3. Realisatiefase: Salons, INFOTEK, Mini-Opleidingen, workshops, Zinnodes en als orgelpunt de Zinneke Parade.
  4. Evaluatie- en Reoriëntatiefase:

De Zinneke is een participatieve creatie, een vrijplaats voor het experimenteren met het samenleven in de stad van de 21ste eeuw, een stad van Zinnekes die prat gaan op hun gemengde roots. Maar Zinneke is bovenal een geweldig feest in de stad, uniek in zijn soort, zonder geluidsversterking of motoren: 100% menselijk!

Nekkersdal participeerde voor het eerst in 2010 aan de parade met “La Toile du Nord” een samenwerkingsverband met o.a. Bravvo, Maison de la Creation, Centre de loisirs Pilifs en JES. We willen hiermee vooral het netwerk in Laken versterken en mensen engageren om samen een groep te vormen voor de parade.

Fotogalerij: 
Zinneke Parade 2012
Zinneke Parade 2012
Zinneke Parade 2012
Zinneke Parade 2012