Docu&Debat: When Arabs Danced

Jawad Rhalib

28.11.2019

Docu&Debat: When Arabs Danced

Moslimfundamentalisme heeft de rijke, diverse Arabische cultuur stevig in zijn greep. De moeder van filmmaker Jawad Rhalib was buikdanseres. In een niet zo ver verleden stond deze Arabische dans voor sensualiteit en vrouwelijkheid. Tot radicalen, in de naam van Allah, dansen, muziek en andere artistieke expressie als onrein bestempelden. Rhalib werd geleerd dat hij zich moest schamen voor zijn moeder. Wat zijn de effecten van deze radicale ommekeer voor dansers en kunstenaars in de Arabisch wereld? Blijven ze koppig verder doen en vechten ze voor de vrijheid van meningsuiting of sijpelt er toch een vorm van zelfcensuur in hun werk?

Met getuigenissen van de Belgische theatermakers van Action Zoo Humain, de gelauwerde actrice Hiam Abbass (Insyriated), de Iraans-Belgische theatermaakster Sachli Gholamalizad en zijn eigen moeder toont Jawad Rhalib in When Arabs Danced hoe artiesten in heel de Arabische wereld zich verzetten tegen en zoeken naar een antwoord op deze aanval op de (artistieke) vrijheid.

Algemene informatie

Thema: 
Documentaire, Podium
In samenwerking met: 

Citizenne, La 20ième, Openbare Bibliotheek Brussel-Laken, Brussels Ouderenplatform (BOP), Afrika Filmfestival

Wanneer: 

28.11.2019
van 10:00 tot 12:40

Waar: 

Gemeenschapscentrum Nekkersdal vzw
Emile Bockstaellaan 107
1020 Laken

Extra info: 

Ticket: €5, €2 met Paspartoe-kansentarief - Arabisch, Engels, Frans gesproken; Nederlands en Frans ondertiteld - Voorafgegaan door een ontbijt om 9u30, gevolgd door een nabespreking

Prijs: 

€ 5

Docu&Debat: When Arabs Danced

Prijs

€ 5

Reservatie

GC Nekkersdal
tel 02 421 80 60
info@nekkersdal.be

Waar

Gemeenschapscentrum Nekkersdal vzw
Emile Bockstaellaan 107
1020 Laken

Accessibility

metrolijn 6: halte Pannenhuis of Bockstael
tram 81, 94 en nachtbus N18: halte Bockstael
bus 88, 230, 231, 233, 245; halte Nekkersdal