Nic-Nac open

Buurtkeuken Nic-Nac

Pauze van 9 maart tot en met 8 april.

Schuif mee aan tafel op dinsdag- en vrijdagmiddagen* en proef van heerlijke gerechten als Pakistaanse rijst, Marokkaanse soep, Italiaanse risotto, frisse slaatjes en nog veel meer. Klaargemaakt door vrijwilligers uit de buurt, met verse producten, lokale groenten en vooral met heel veel liefde.

  • Dinsdag kookt Nic-Nac solidair met een sociale buurtkeuken in samenwerking met Avansa Citizenne.
  • Vrijdag tovert Au bord de l’eau allerlei lekkers voor je neus.

De menu van de buurtkeukens deze week:

  • Dinsdag is het aan Nic-Nac solidair met gevulde aubergine met tofu
  • Vrijdag tovert Au Bord de L'eau een heerlijke couscous voor je neus
De buurtkeuken werkt met sociale prijzen: betaal 5 euro of 3 euro.

Bon appetit! ;)

 

*gesloten tijdens schoolvakanties of feestdagen

Fatima legt je uit hoe buurtkeuken Nic-Nac solidair werkt.

Nic-Nac open

Nic-Nac open is een open, consumptievrije ontmoetingsruimte in Nekkersdal waar je kan lezen, vergaderen & babbelen met de buren, studeren, je middagmaal opeten en nog veel meer.

Een woordje uitleg

Uit gesprekken met buren, collega’s en bezoekers komt vaak naar boven dat er nood is aan open, consumptievrije ontmoetingsruimtes. Nu ons Nic-Nac café niet meer structureel uitgebaat wordt, willen we de vrijgekomen ruimte teruggeven aan de buurt. Ons experiment heet Nic Nac Open!

Weg dus met het exclusieve cafégebruik van vroeger. De “open” in onze nieuwe naam staat voor de openheid van de ruimte. Concreet: we stellen Nic-Nac open voor iedereen, laagdrempelig en gratis. Een boek lezen, kleine vergaderingen en groepswerken, babbelen met de buren, studeren, je middagmaal opeten … het kan allemaal. Het enige wat wij voorzien is water en een thermos koffie (gratis of met vrije bijdrage). Het enige wat we vragen, is je gebruikte spullen afwassen en je plek proper achterlaten.

Daarnaast wordt de ruimte ook opengesteld voor activiteiten. Je kan bijvoorbeeld nu al elke dinsdag- en vrijdagmiddag terecht bij de sociale buurtkeuken en binnenkort worden er ook dj-workshops georganiseerd door een buurtbewoner. Onze enige voorwaarde is dat de activiteiten en de ruimte toegankelijk en gratis blijft voor iedereen.

Heb je zelf ideeën voor een activiteit of hoe we de ruimte nog beter kunnen benutten? Geef dan een seintje op info@nekkersdal.be.

Openingsuren Nic-Nac open

  • Ma        9-16 u. 
  • Di          9-14 u. 
  • Woe      9-16 u. 
  • Do         9-16 u. 
  • Vrij         9-14 u. 
  • Za          9.30-13 u. 

*activiteiten ook buiten de openingsuren

*gesloten tijdens schoolvakanties of feestdagen

Contact

Emile Bockstaellaan 107, 1020 Laken

02 421 80 60
info@nekkersdal.be