Babytheek

Babytheek Nekkersdal

OPENING: BABYTHEEK NEKKERSDAL

Drie maanden na de grote inzamelactie van Brussel Helpt (met een recordbedrag van 56.774 euro) verwelkomen we met trots de tweede Brusselse Babytheek: Babytheek Nekkersdal! De voorbereidingen zijn nog volop aan de gang maar vanaf 27 maart kan je in ons gemeenschapscentrum terecht voor het uitlenen van kwalitatieve babyspullen zoals een babybadjes, maxi-cosi’s, borstvoedingskussens, buggy’s en nog veel meer.

WAT?

De babytheek is een beetje als een bibliotheek, maar dan voor spullen die een baby nodig heeft in de eerste 12 maanden na de geboorte.

HOE?

  • Een jaarbonnement kost 20 euro. Hiermee kan je een jaar lang kwalitatieve babyspullen uitlenen. Neem contact op met ... en we begeleiden je stap voor stap. (of online aanmaken?)
  • Enkel of afspraak dus kies een moment waarop je langskomt
  • Open telkens op zaterdag en dinsdag

WAAROM?

  • Je krijgt toegang tot een kwaliteitsvolle en duurzame babyspullen die je vaak maar kort nodig hebt(zoals babybadje, verkleinkussen maxicosy, borstvoedingskussen, babybadje, babycook, wippertje, buggy, …)
  • Je kan alle producten eerst testen (niet iedere baby vindt een draagzak fijn)
  • Je verkleint de afvalberg. Gebruikte babyspullen worden niet weggegooid maar krijgen een nieuw leven
  • Je wint plaats in huis door enkel spullen te lenen die je op dat moment nodig hebt. Wat je niet meer nodig hebt, breng je terug naar de Babytheek
  • Het is  goed voor je portemonnee. Je hoeft geen dure babyuitzet meer aan te schaffen.
  • We creëren een ontmoetingsplek voor jonge ouders

VOOR WIE?

Iedereen kan lid worden van de Babytheek. De Babytheek is er voor ouders en grootouders, arm of rijk, nieuw samengestelde gezinnen of alleenstaanden, minimalisten en uitprobeerders, …  Als lid heb je toegang tot heel wat kwalitatieve babyspullen!

---

OPROEP VRIJWILLIGERS

Om de werking van de Babytheek draaiende te houden zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Heb jij zin om je schouders te zetten onder dit leuke initiatief? Het mee draaiende te houden? En meteen ook enthousiaste Brusselaars te leren kennen? Stuur dan een mailtje naar info@nekkersdal.be.  

---

MEER INFO

Alle info vind je hier: www.babytheeknekkersdal.be

Bekijk de catalogus van de Babytheek

Heb je een persoonlijke vraag? Contacteer marianne.swerts@nekkersdal.be of het onthaal van Nekkersdal via: info@nekkersdal.be of 02 421 80 60

---

De Babytheek is een samenwerking tussen GC Nekkersdal, vzw Arlette met de steun van de VGC en Stad Brussel