ENTER zoekt Brussels talent

Publicatiedatum: 
Zondag, 2 july 2017 - 10:22

Eind april 2018 meert ENTER, een multidisciplinair kunstenfestival, aan in het Brussels gewest. Het festival creëert in vier erg verschillende Brusselse wijken, waaronder Laken, een openbaar kunstenhuis. Wat hier getoond wordt, bepaal jij mee: we zijn op zoek naar straf artistiek werk en producties die bewoners in het maakproces betrekken.

Enter

ENTER is een multidisciplinair kunstenfestival dat focust op participatieve kunstpraktijken. Gedurende vier dagen, van 26 tot en met 29 april, creëert het festival in vier erg verschillende Brusselse wijken (Haren, Laken, Sint-Pieters-Woluwe en de Begijnhofwijk) een openbaar kunstenhuis. Een kunstenaar toont er het eindresultaat van een lange participatieve residentie in de wijk en in elke zone presenteren we straf artistiek werk, geselecteerd door de bewoners en partners die actief zijn in die zone. De uitvalsbasis is telkens het lokale gemeenschapscentrum, en in Laken is dat Nekkersdal.

Voor ENTER 2018 zijn we op zoek naar:

  • artistieke producties (alle disciplines welkom), gecreëerd in 2016 of recenter, die aangestuurd zijn door kunstenaar(s) en burgers betrekken in het maakproces (kan op diverse niveaus).
    Naar Open Call participatieve kunstpraktijken.
  • prille en ontwikkelende creaties van (jong) Brussels talent dat zijn eerste stappen zet in het professionele kunstenveld.
    Naar Open Call Brussels Talent.

Deadline voor indiening is 10 september 2017.
(Op de website van Demos vind je de oproepen ook in het Frans en in het Engels).

Alle tips, vragen of info zijn welkom bij Steffi De Cuyper (Nekkersdal, 02 421 80 60), An Van den Bergh (Demos, 0474 64 98 03) of Bie Vancraeynest (projectcoördinator ENTER festival, 0495 69 24 47).

ENTER Brussel is een initiatief van Demos vzw en de entiteit gemeenschapscentra van de VGC met de steun van stad Brussel (Brussel Stad- Haren- Laken) en de gemeente Sint- Pieters-Woluwe.