IBO Nekkersdal zoekt een coördinator

Publicatiedatum: 
Maandag, 26 februari 2018 - 11:22

IBO ‘initiatief buitenschoolse opvang’ Nekkersdal (Laken) organiseert naschoolse activiteiten en speelweken voor de kinderen uit het Nederlandstalig onderwijs. IBO behoort tot het gemeenschapscentrum en maakt deel uit van een rijk Brussels socio-cultureel netwerk.

Functie

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het dagelijks operationeel reilen en zeilen van de naschoolse en vakantieopvang van IBO Nekkersdal. Je ontwikkelt een pedagogische visie op de werking van het IBO, en gaat hierbij op zoek naar nieuwe tendensen, technieken, spelvormen of samenwerkingen met kunsteducatieve organisaties, jeugdorganisaties, sportverenigingen, kunstenaars,…  Je begeleidt ook zelf regelmatig een groep.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor de ouders en stimuleert de betrokkenheid van de ouders bij de werking. Je ondersteunt indien nodig de ouders bij opvoedingsvragen.

Je inspireert, coacht en begeleidt de animatoren in de uitwerking van hun activiteiten. Je maakt de uurroosters op in functie van de noden (snipperdag, speelweek,….), en organiseert een wekelijks teamoverleg.

Je volgt de evoluties binnen het beleidsdomein Welzijn. Samen met de Raad van Bestuur ontwikkel je een langetermijnvisie mbt de werking van het IBO en het gemeenschapscentrum. Je onderhoudt een goed contact met subsidiërende instanties als Kind en Gezin, VGC, Actiris,…Je volgt in functie van je takenpakket verschillenden lokale en bovenlokale werkgroepen en overlegmomenten op.

Samen met de zakelijk verantwoordelijke voer je een duurzaam zakelijk en personeelsbeleid.

Als IBO-coördinator maak je deel uit van de stafploeg van GC Nekkersdal. Samen met de overige stafleden geef je vorm aan een kinderen- en jongerenwerking op maat van de lokale Lakense gemeenschap.

Je rapporteert aan de Raad van Bestuur en de centrumverantwoordelijke.

 

Profiel

  • Je beschikt minimum over een bachelordiploma
  • Je hebt verschillende jaren ervaring in het jeugdwerk, de kinderopvang, de gezondheidssector of de socio-culturele sector
  • Je bent vertrouwd met het begeleiden van groepen (kinderen, begeleiders, ouders) en de principes van leidinggeven
  • Ervaring met het zakelijk beheer van een vzw is een pluspunt
  • Volgende competenties klinken vertrouwd in de oren: samenwerken, plannen en organiseren, resultaatgericht werken, flexibel handelen, oplossingsgericht denken, visie ontwikkelen en leidinggeven.
  • Je beschikt over een rijbewijs B

 

Aanbod

Een uitdagende functie met veel autonomie en ruimte voor eigen inbreng
Een voltijds contract van onbepaalde duur
Een competitief loon in overeenstemming met de gevraagde verantwoordelijkheden en competenties (PC 331)
Maaltijdcheques per gewerkte dag
Volledige vergoeding woon-werkverkeer
Gratis hospitalisatieverzekering
Gunstige verlofregeling (35 dagen/jaar)
Flexibel werkregime

 

Reageren kan tot 16 maart. Stuur je cv en motivatiebrief naar ilse.schoonackers@nekkersdal.be.
Meer info over de functie bij jill.decock@nekkersdal.be. De sollicitatiegesprekken vinden in de plaats in de week van 19 maart. Aanwerving zo snel mogelijk.