Lakense Lapjes - patchwork van de buurt

Publicatiedatum: 
Donderdag, 3 maart 2016 - 02:17

De vrouwen van Femma Quartier en van Femma Laken-Jette willen via de ambachtelijke co-creatie van een patchwork van de buurt elkaar ontmoeten en beter leren kennen. En en passant tonen hoeveel straffe madammen er wel niet zijn in Laken.

Lakense Lapjes

Drie dagen per week is de kans groot dat je in Nekkersdal heel wat bedrijvigheid met naald en draad tegenkomt. Want zowel de vrouwen van Femma Quartier (voorheen Femma Intercultureel) als van Femma Laken-Jette komen er samen in een naai- (en brei)groep, de ene op maandag- en vrijdagvoormiddag, de andere op donderdagavond. Elkaar ontmoeten en beter leren kennen deden ze dus niet, en daar willen ze nu verandering in brengen. En en passant tonen hoeveel straffe madammen er wel niet zijn in Laken.

Daarom bedachten ze het project 'Lakense lapjes', waarbij ze samen zullen handwerken aan een groot wandtapijt. Bedoeling is dat elke vrouw een eigen lapje maakt, een lapje met een verhaal. Het resultaat wordt een bont lappendeken, net zo bont en divers als de wijk waarin de vrouwen die eraan meewerkten, leven. Want ook alle andere vrouwen met een link met de Bockstaelwijk, of met Laken (er wonen of gewoond hebben, er werken, er vaak moeten zijn), worden uitgenodigd om mee te werken. Zo maken alle vrouwen samen een kunstwerk waarmee ze kunnen pronken, waarin ze een deeltje van hun identiteit met de rest van de buurt delen. Hoe het was om aan een Lakens vrouwenverhaal te werken, en de verhalen achter de lapjes worden gebundeld in een boek. Voor het tapijt op reis door Brussel vertrekt, onthulden we op 25 mei het resultaat in Nekkersdal. Bekijk het filmpje.

Contact: rhimo.assecoum@femma.be - tel 02 246 51 35