Brussels Bijoux is terug!

Eindelijk! Brussels Bijoux is back. Brusselse vrijetijdskunstenaars staan in de spotlights. Zij weerspiegelen de overvloed aan talent in onze stad. Dit jaar krijgt Brussels Bijoux een nieuw fris jasje met vier stadsjuwelen in plaats van één. Elk stadsjuweel krijgt ook één van onze gemeenschapscentra ter beschikking.

Brussels Bijoux is dé gouden kans voor vrijetijdskunstenaars uit Brussel en de Vlaamse Rand. Het project is een initiatief van Zinnema in samenwerking met KVS, BOZAR, de N22 en OPENDOEK. Uit zo’n vijftig applicaties selecteerde een jury vier projecten op basis van concept en motivatie. De gelukkigen krijgen nu een residentie in één van de Brusselse gemeenschapscentra om hun idee uit te werken tot een voorstelling. Daarbij krijgen ze artistieke en technische coaching. Uiteindelijk kunnen ze hun voorstelling spelen in de prestigieuze huizen KVS en BOZAR. Brussels Bijoux is de ideale springplank voor vrijetijdskunstenaars om naam en faam te maken in onze hoofdstad. 

Het moment suprême is eindelijk daar. Het was een moeilijke selectie met veel wikken en wegen, maar de vier Bijoukes van 2023 zijn bekend!

Nog meer info over het project vind je hier: www.n22.brussels/brussels-bijoux

---

Brussels Bijoux is een initiatief van Zinnema in samenwerking met BOZAR, KVS, de N22 en OPENDOEK. 

Nekkersdal wordt de speeltuin van Fareed Aziz. Een Egyptische kunstenaar die vorig jaar een residentie had in Globe Aroma. Met zijn voorstelling  كَلاَّ ، كلا قا (A thousand times, Kalla-ka) wil hij labels en hokjes ter discussie stellen. Zijn internationaal parcours doorheen zes verschillende steden doen hem vragen stellen bij het concept van zich “thuis” voelen.

Naast Fareed vonden ook WeMetInBrxlls, Liza Siche-Jouan & Zoé Hagen en Vier Vrienden een plek in GC Essegem, GC Het Huys en GC De Rinck.