Opening Sportswitch in Laken

Binnenkort opent Sportswitch, een tweedehands- en weggeefwinkel voor sportkleding. Sportswitch is een fysieke winkel in GC Nekkersdal en een webshop. De winkel kwam er dankzij een samenwerking van de VGC-sportdienst met Les Gazelles de Bruxelles vzw.

Nicky Houba en Jonas Vanhelmont van de sportdienst vertellen er meer over.

Vanwaar het idee voor een tweedehands- en weggeefwinkel specifiek voor sportkleding?
Jonas: “Voor mensen in een kwetsbare situatie is een gebrek aan sportkleding een drempel om te sporten. Daarom lanceerden we Sportswitch, een tweedehands- en weggeefwinkel voor sportkleding. De winkel is een samenwerking tussen de VGC-sportdienst en Les Gazelles de Bruxelles vzw. Dat is een organisatie die, via sport, volwassenen uit kansengroepen wil versterken. Ze organiseren trainingen en loopgroepen, waarmee ze ontmoeting en uitwisseling willen aanmoedigen.

Voor alle Brusselaars, jong en oud
Jonas: “Die kleding bieden we aan in een online webwinkel én in een fysieke winkel. Alle Brusselaars, van kinderen tot volwassenen, kunnen er terecht. Voor mensen met het statuut van verhoogde tegemoetkoming is de kleding gratis, andere Brusselaars betalen een kleine bijdrage.

Kleding shoppen kan in de fysieke winkel of online, in de webshop www.sportswitch.be. De bestelling wordt opgehaald in de fysieke winkel. Mensen die niet zo vlot de weg vinden naar de online shop, kunnen hulp krijgen van hun toeleider.”

Openingsuren
Nicky: “De openingsuren van de winkel in GC Nekkersdal zijn afgestemd op die van de Fietsbieb en de Babytheek.

Je kunt er terecht:
op dinsdag van 14 tot 17 uur
op vrijdag van 14 tot 17 uur
elke laatste zaterdag van de maand van 10 tot 12 uur

Website: 
www.sportswitch.be


Sportswitch is een initiatief van de VGC-sportdienst en Les Gazelles de Bruxelles.