Welke toekomst voor Thurn & Taxis?

Publicatiedatum: 
Donderdag, 18 augustus 2016 - 02:02

Het langverwachte bijzonder bestemmingsplan (BBP) van Thurn & Taxis is er! Dit plan legt vast hoeveel woningen, hoeveel hectare park, kantoren, sportvoorzieningen… er moeten komen op de site van T&T. Met z’n 45ha naast de Maritiemwijk, Laken en vlakbij het Noordstation, zal de ontwikkeling van de site een grote impact hebben op de stad en omliggende wijken.

Tout Publiek

Tout Publiek, een collectief van organisaties en bewoners uit de omliggende wijken, heeft één wens: van het park T&T een echt publiek park te maken. Eén dat toegankelijk is voor de omliggende wijken en open staat voor lokale initiatieven die het gebruik er van stimuleren. Los van klasse, leeftijd of afkomst. Tout Publiek volgt de plannen op van zowel de privé-investeerders als de overheid en waakt er over dat deze projecten ook / eerst en vooral een antwoord bieden op de bestaande noden in de omliggende wijken.

Na de voorstelling van het plan op 25 augustus organiseert Tout Publiek 3 workshops rond het BBP:

04/09/2016 - 15:00-17:00
Atelier TouTpubliek #1
Tour & Taxis: welke ruimte voor een Openbaar Gewestelijk Park - Collectieve Infrastructuur - (Socio-)Culturele Activiteiten?
Au bord de l'eau (Square De Trooz)

06/09/2016 19:00 - 21:00
Atelier TouTpubliek #2
Mobiliteit - hoe verzadiging van de wijk vermijden?
In het Centre Communautaire Maritime, Vandenboogaerdestraat 93 in Molenbeek.

08/09/2016 - 19:00 - 21:00
Atelier TouTpubliek #3
Huisvesting- woningen voor iedereen?
In het Centre Communautaire Maritime, Vandenboogaerdestraat 93 in Molenbeek.

TouTpubliek = BRAL Citizens Action Brussels - JES stadslabo - GC Nekkersdal - De Vaartkapoen - AU BORD De L'EAU - Espacetous - Magasin 4 - Scouts en Gidsen Vlaanderen - ALLEE DU KAAI - Public - Quartier Liberateurs/Bevrijderswijk - Comité Maritim - Jardin Collectif de Tour & Taxis - IEB - Parckfarm Tour & Taxis