Nic-Nac open

Nic-Nac open is een open, consumptievrije ontmoetingsruimte in Nekkersdal waar je kan lezen, vergaderen & babbelen met de buren, studeren, je middagmaal opeten en nog veel meer.

Een woordje uitleg.

Uit gesprekken met buren, collega’s en bezoekers komt vaak naar boven dat er nood is aan open, consumptievrije ontmoetingsruimtes. Nu ons Nic-Nac café niet meer structureel uitgebaat wordt, willen we de vrijgekomen ruimte teruggeven aan de buurt. Ons experiment heet Nic Nac Open!

Weg dus met het exclusieve cafégebruik van vroeger. De “open” in onze nieuwe naam staat voor de openheid van de ruimte. Concreet: we stellen Nic-Nac open voor iedereen, laagdrempelig en gratis. Een boek lezen, kleine vergaderingen en groepswerken, babbelen met de buren, studeren, je middagmaal opeten … het kan allemaal. Het enige wat wij voorzien is water en een thermos koffie (gratis of met vrije bijdrage). Het enige wat we vragen, is je gebruikte spullen afwassen en je plek proper achterlaten.

Daarnaast wordt de ruimte ook opengesteld voor activiteiten. Je kan bijvoorbeeld nu al elke dinsdag- en vrijdagmiddag terecht bij de sociale buurtkeuken en binnenkort worden er ook dj-workshops georganiseerd door een buurtbewoner. Onze enige voorwaarde is dat de activiteiten en de ruimte toegankelijk en gratis blijft voor iedereen.

Heb je zelf ideeën voor een activiteit of hoe we de ruimte nog beter kunnen benutten? Geef dan een seintje op info@nekkersdal.be.

Openingsuren Nic-Nac open

  • Ma        9-16 u. 
  • Di          9-14 u. 
  • Woe      9-16 u. 
  • Do         9-16 u. 
  • Vrij         9-14 u. 
  • Za          9.30-13 u. 

*activiteiten ook buiten de openingsuren

*gesloten tijdens schoolvakanties of feestdagen

like & volg Nic-Nac op facebook

Schuif mee aan tafel bij Nic-Nac*

*Tijdens de zomervakantie zijn er geen buurtkeukens in Nekkersdal. Vanaf september schuiven we opnieuw gezellig mee aan tafel.

Vanaf nu kan je elke dinsdag, woensdag en vrijdag (12-14 uur) terecht in ons café voor een heerlijke maaltijd. 

  • Dinsdag kookt Nic-Nac solidair met een sociale buurtkeuken in samenwerking met Avansa Citizenne.
  • Woensdag tovert Au bord de l’eau allerlei lekkers voor je neus. 
  • Vrijdag is het de beurt aan Parckfarm met versie groenten, rechtstreeks uit hun moestuin. 

Bon appetit! ;)

Fatima legt je uit hoe buurtkeuken Nic-Nac solidair werkt.

Contact

Emile Bockstaellaan 107, 1020 Laken

02 421 80 60
info@nekkersdal.be